Jednorazové tehotenské nohavičky – Výnimočná starostlivosť počas tehotenstva

Pre každú ženu predstavuje príchod očakávaného dieťatka na svet mnoho radosti. Je to čas obrovských zmien nielen v živote, ale aj náročných zmien, ktorými si prejde vaše telo. Obzvlášť prvé hodiny po narodení vytúženého dieťatka bývajú pre ženu veľmi ťažké. Najintímnejšie chvíle s bábätkom preto strávte v pohodlí a dokonalej ochrane s jednorazovými popôrodnými nohavičkami

Ľudské telo nás svojou dokonalou prepracovanosťou zrejme nikdy neprestane udivovať. Najpozoruhodnejšími zmenami však prechádza ľudské telo počas tehotenstva. Toto čarovné obdobie završuje pôrod, ktorému sa nie nadarmo hovorí „zázrak života“. V dnešnej dobe masmédií a sociálnych sietí už budúce mamičky takmer presne vedia, čo ich čaká a na čo sa majú pripraviť. Pri posledných kontrolách dostanú do rúk letáčik so zoznamom nevyhnutných vecí do pôrodnice. Jednou z nich sú jednorazové nohavičky.

Pohodlne s bavlnenými nohavičkami už počas tehotenstva

Tehotenské nohavičky sú pre pohodlie budúcej mamičky veľmi dôležité. Rastúce bruško, boky či zadok spôsobujú nejednej žene pri pohľade na svoj šatník vrásky na čele. Spodná bielizeň tvorí jeho základ a jej správny výber je v tomto období kľúčovým. Tehotenské nohavičky na rozdiel od bežných sú vyrobené z kvalitnej bavlny, ktorá umožňuje cirkuláciu vzduchu a predchádza tak akémukoľvek podráždeniu pokožky či vzniku vlhkosti. 

Najdôležitejšou vlastnosťou je však elasticita a špeciálne zakrivenie v oblasti bruška, ktoré eliminuje akýkoľvek pocit tlačenia či rezania. Na trhu existuje viacero druhov rôzne formovaných tehotenských nohavičiek. Z nich je možnosť výberu spomedzi klasických nohavičiek vedúcich popod bruško, nohavičiek s oporou pre rastúce bruško či dokonca tangá pre nastávajúce mamičky. Z bohatej ponuky si stačí už len vybrať ten správny variant pre vás.

Pôrod a jednorazové nohavičky do pôrodnice

Po namáhavých hodinách konečne držíte svoje voňavé bábätko v náručí. Vaša myseľ je unavená, no hormóny spôsobujú neuveriteľnú záplavu šťastia a taktiež pôsobia ako analgetikum na prekonanie bolesti. Prvé hodiny po pôrode je žena veľmi zraniteľná, a preto je najvhodnejším riešením obliecť si len voľnú košeľu bez akejkoľvek spodnej bielizne. 

Po nevyhnutnom oddychu však prichádza realita a spolu so starostlivosťou o dieťatko aj povinnosť starostlivosti o svoje telo, ktorú netreba podceňovať. Najdôležitejšou podmienkou je zachovať sterilné prostredie v oblasti rany, pretože tá je veľmi náchylná na infekcie.

Bezstarostné hodiny po pôrode vám uľahčia jednorazové nohavičky

Najvhodnejším variantom sú preto jednoznačne jednorazové nohavičky TENA určené na čas po pôrode. Vyznačujú sa totiž viacerými vlastnosťami, ktoré sú v tomto citlivom období nenahraditeľné. Jednorazové popôrodné nohavičky obsahujú výnimočnú absorbčnú zónu, ktorá efektívne odvádza vlhkosť a zabezpečuje pocit sucha. Pocit čistoty a sviežosti zabezpečia neutralizátory zápachu. 

Tieto jednorazové nohavičky sú vhodným riešením aj pre mamičky po sekcii. Rana po takomto chirurgickom zákroku býva citlivá ešte niekoľko mesiacov po pôrode a hojí sa často náročnejšie než po spontánnom pôrode. Absorpčné nohavičky pomáhajú nielen svojimi klasickými vlastnosťami, ale vytvárajú podporu pre ranu v oblasti podbruška. 

Cena jednorazových popôrodných nohavičiek sa pohybuje v rozmedzí od 90 centov po 3 eurá za kus, v závislosti od značky a množstva kusov v balení. Samozrejme, môžete popôrodné nohavičky nahradiť aj obyčajnou kvalitnou bielizňou, avšak mamička, ktorá si pôrodom prešla, vám určite odporučí ich kúpu. Je totiž veľká pravdepodobnosť, že rovnako ako jednorazové zahodíte do koša po jednom použití aj tie klasické. 

Každá mamička však ocení nohavičky, ktoré na svojom tele doslova nebude cítiť. Jemné, elastické a priedušné materiály perfektne sedia na citlivé partie a poskytujú tú pravú starostlivosť. Jednorazové popôrodné nohavičky sú určené na dni strávené bezprostredne po pôrode, kedy je riziko vzniku infekcie najvyššie. 

Doba rekonvalescencie je u každej ženy rôzna. Zväčša však pokrýva obdobie šestonedelia, teda 6 týždňov po narodení dieťatka. V tomto období je možné nahradiť jednorazové nohavičky sieťovanými, resp. fixačnými nohavičkami TENA Fix, ktoré sú umývateľné a opakovane použiteľné. Ich jednoduchá údržba vyhovuje mnohým ženám po celom svete. Stačí, ak nohavičky jednoducho vyperiete v pračke na 60 stupňoch. 

Netreba zabúdať na to, že fixačné nohavičky sa vždy používajú spolu s nejakou vložkou a sami o sebe nemajú žiadne absorpčné vlastnosti. Je to v podstate náhrada bežného spodného prádla, do ktorého sa vloží vložka (fixne). Väčšinou sa v tomto prípade používajú vložky väčších veľkostí TENA Lady Extra - Maxi a potom vkladacie plienky TENA Comfort

V každom prípade ide o nenahraditeľnú pomôcku v tomto výnimočnom období, ktorá o niečo uľahčuje náročné chvíle spôsobené najväčším zázrakom ľudského bytia. Aj keď je samotný pôrod vo svojej podstate stále rovnaký ako pred tisíckami rokov, moderné technológie, vyvíjajúce sa zdravotníctvo a široká dostupnosť rôznych produktov ho pre moderné ženy robia o čosi príjemnejším a jednoduchším. Prečo teda nevyužiť to, čo je tu pre nás a nespraviť si život krajším. Starajte sa o seba s rovnakou láskou, s akou sa staráte aj o svoj poklad v náručí.